KAR rendszer (környezetvédelmi alapnyilvántartó rendszer), KÜJ, KTJ szám

közzétéve: 2018. február 13., keddKörnyezetvédelmi információk

Minden környezetvédelmi adatszolgáltatás első lépése a környezetvédelmi alapnyilvántartáshoz szükséges adatok egyszeri bejelentése a környezetvédelmi alapnyilvántartó rendszerbe (KAR). A bejelentkezést a környezeti alapnyilvántartásról szóló 78/2007. (IV.24.) kormányrendelet alapján kell megtenni.

KÜJ, KTJ szám jelentése

A KAR nyilvántartás keretében a környezethasználó cég egy országos érvényű, a céget azonosító, egyedi azonosító jelet kap. Ez a KÜJ szám (környezetvédelmi ügyfél jel). A KÜJ számmal a környezetvédelmi igazgatásban ügyfélként, adatszolgáltatóként, stb. vesz részt. Az ügyfél telephelye, vagy telephelyei egyedi azonosítás céljából külön jele(ke)t kapnak telephelyenként, ez a KTJ szám (környezetvédelmi területi jel). Adatszolgáltatás (pl.: hulladékgazdálkodási, levegő-tisztaságvédelmi stb.) akkor lehetséges, ha az ügyfél rendelkezik KÜJ számmal és az adott telephelyre KTJ számmal is.

Közkeletű, DE téves felfogás, hogy a KÜJ, kTJ számokkal a kívánt tevékenység minden esetben megkezdhető. Számos esetben a tevékenységek megkezdéséhez környezetvédelmi engedélyek megszerzése szükséges. Ha nem tudja eldönteni, hogy az Ön cége által tervezett/folytatott tevékenység környezetvédelmi engedély köteles-e, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.

 

2015. évtől a KAR rendszerbe történő bejelentkezés csak elektronikus úton történhet, melyhez az ÁNYK-program letöltése (web.okir.hu/hu/urlapok) szükséges.

A KÜJ és KTJ számok igényléséhez szükséges kitöltött adatlapokat, kizárólag elektronikusan (ügyfélkapun keresztül) lehet elküldeni a környezetvédelmi felügyelőségnek.

A Zöld Iroda Kft. vállalja az Ön Környezetvédelmi Alapnyilvántartó Rendszerbe történő bejelentését.
Ha segítségre van szüksége lépjen kapcsolatba velünk.

A környezetvédelmi alapnyilvántartás környezetvédelmi szakterületeket lefedő nyilvántartások közös alapadatait tartalmazó nyilvántartás. A nyilvántartásba a környezetvédelmi igazgatással kapcsolatba kerülő ügyfelek, valamint környezetvédelmi objektumok azonosító adatai kerülnek be.

Hasznosnak találtad?! Oszd meg ismerőseiddel

Környezetvédelmi engedélyre van szüksége?! Keressen fel minket

A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem